Back to top

Andre løp vi gjerne anbefaler

Vi håper du har hatt en fin og aktiv sommer. Den er på langt nær over, men løpetemperaturen blir forhåpetlig mer behagelig fremover, og plutselig er høsten her. Du har kanskje planer om å delta i løp til høsten, eller har du ikke bestemt deg for ett eller flere enda?

Det er mange løp å velge mellom, små som store. Vi synes det er flott at løpsdeltagelsen i Norge har økt det siste året, spesielt har ultraløp størst vekst. 4000 nordmenn deltok i ultraløp i fjor. Det er ikke mange år siden det bare var et par hundre. Ecotrail Oslo er Norges desidert største ultraløp med våre distanser på 50 km og 80 km. 

Vi anbefaler gjerne andres løp - så her deler vi et knippe som kan være verdt å få med seg: 

ØSTMARKA TRAIL CHALLENGE - Lørdag 24. august
Østmarka Trail Challenge – Flyktningeruta er et hardt terrengløp på ca 37 km som går på blåmerka stier gjennom Østmarka. Løypa følger en rute som ble brukt under annen verdenskrig. Ruta gikk opprinnelig til Sverige, over Øyeren, men løpet går kun mellom Enebakk/Øyeren i Akershus og Skullerud i Oslo.
NB: Dette er et løp med et tak på bare 100 deltagere. Hjemmeside: http://www.ostmarkatrail.no/flyktningeruta/


HARDANGERVIDDA MARATHON - lørdag 31.august
Første mila går på asfalt. Dernest blir det flott høyfjellsti og trange daler tett på Hardangerjøkulen, Vøringsfossen og Hardangervidda. Starten går fra Eidfjord sentrum. Hjemmeside: https://xtremeidfjord.no/Hardangervidda-Marathon/


NORDMARKSTRAVERN – Lørdag 7.september
Dette er Oslos eldste skogsløp og går alltid den første lørdagen i september, og med like trivelige arrangører hvert år. Det er Koll IL som arrangerer løpet for 47.gang, og de byr på fem distanser:
Trillern (barnevogn) 6 km, Kvarttravern 7,5 km, Halvtravern 15 km, klassikeren Heltravern 30 km og Dobbeltravern 60 km. De busser alle til start (oppmøte på parkeringsplassen på Sognsvann) og du løper gjennom fine Nordmarka på deilige stier og grusvei inn til mål på Nordberg skole v/Kringsjå. 
Hjemmeside: www.nordmarkstravern.noDNT RUN –  Torsdag 5. til søndag 8. september
Her løper du ikke med startnummer, men du får løpsopplevelse i fjellet over flere dager. I år lanserer DNT (i samarbeid med Runners World Norge) turer for løpeglade fjellfolk. De har lagt opp til en løpetur med overnatting på betjente hytter. Det skal løpes med lett sekk på gode T-merkede stier hele veien.
Område: I Skarvheimen møtes Øst- og Vestland i et mektig favntak. Kontrastene er store, fra grønne, frodige lunger rundt Lungsdalshytta, herlige flyer mot en fantastisk utsikt til Hallingskarvet, til et mer kupert terreng mellom Geiterygghytta (bilde) og Finse, og videre over Hardangerviddas vidder mot Krækkja. Dette er en del av Massiv-ruta og går også innom den historiske Rallarvegen.
Se https://www.dntoslo.no/run/ for informasjon om priser, pakkelister, informasjonsmøter og treningsturer i forkant. 


FROGN PÅ LANGS  - onsdag 11.september
Løypa går gjennom vekslende skog og kulturlandskap via historiske plasser i Frogn i Akershus, og er en fin mulighet til å oppleve disse skogområdene. Det er en gåklasse, og en egen klasse med tidtaking for de som vil løpe. Den lengste distansen er på 28 km. Nytt av året er at starten er ved Stupinn, dette betyr at de som ennå ikke har opplevd Nordre Frogn vil kunne få med seg plasser som Glennemåsan, Dalsmåsan, Furukollen, Tassebråten og Rørmyr. De setter opp tilbringerbusser fra Ramme gård og fra Seiersten sentrum til Startområdet på Stupinn ved grensen til Nesodden. Informasjon: 
http://frognmarka.no/andresider/Frognpaalangs.html


OSLO MARATON – Lørdag 21.september
Vi heier på alle løp i Oslo, og dette er det største løpet i hovedstaden (ser vi bort fra Holmekollstafetten). Oslo Maraton arrangeres av SK Vidar og er et tradisjonelt gateløp med drikkestasjoner på rekke og rad. Den mest populære distansen er Halvmaraton, og i tillegg har de barneløp, 10 km, 42,2 og Trippelen for de som er ekstra glad i å løpe langt på asfalt.
Hjemmeside: https://oslomaraton.no


ECOTRAIL WICKLOW - Lørdag 28.september
Vi tillater oss så klart å anbefale andre Ecotrail-byer også! 
Spesielt Wicklow gleder vi oss til - et helt nytt medlem av Ecotrail-familien. Wicklow er kjent som The Garden Of Ireland. Med andre ord, de har mye vakker natur å by på. Den irske byen ligger cirka 30 minutter med tog sør for Dublin. Wicklow har Irlands største nasjonalpark, landets lengste fossefall, vidstrakte daler, mektige fjell – og sandstrender. Ecotrail Wicklow får fire distanser: 18 km, 28 km, 45 km og 80 km. Løypa er vill, vakker og variert. Hjemmeside: https://wicklow.ecotrail.com/en/


IVAR FORMOS MINNELØP - Lørdag 12.oktober
Løypa går i omgivelsene Ivar Formo trente i, og ble olympisk mester. Starten går fra Sognsvann. Du kan velge 9 eller 17 km. Den lengste går over tre topper, og alle som har løpt Ecotrail Oslo 80 km kjenner til stignigen opp til Vettakollen og de fine stipartiene videre innover. 
Hjemmeside: http://ivarformosminnelop.no


ECOTRAIL FUNCHAL-MADEIRA - Lørdag 26.oktober
Funchal er hovedstaden i den portugisiske autonome regionen Madeira. Det er også den største byen på øygruppen. Løypa er vakker, og kupert - for å si det mildt. Her har Ecotrail distanser på 15 km, 35 km, 45 km og 85 km.
Hjemmeside: https://madeira.ecotrail.com/en


SILVA NIGHTRUN - Torsdag 7.november
Start og mål for Silva Nightrun Oslo er på idrettsbanen ved Norges Idrettshøgskole på Sognsvann. Silva Nightrun arrangeres også i Bergen. Alle deltakere må løpe med hodelykt. Underlaget er sti og terreng, og løypa er 9 km. Refleksmerkebåndene lyser godt opp når du treffer de med lyset fra hodelykten. Mørke høstkvelder er altså ingen hindring for en løpetur i skogen. Hjemmeside: https://www.nightrun.no/oslo/