Back to top

March 8th

I dag, 8.mars, tenker vi på at den største aldersgruppa blant deltagerne i Ecotrail var født på den tiden da kvinner ikke fikk delta i idrett. 

Først i 1972 fikk kvinner løpe maraton. Og det er enda nærere i tid at Oslo-klubben Tjalve åpnet opp for kvinnelige medlemmer og kvinneklasse i Holmenkollstafetten. Før det løp damer under mannlige pseudonymer. Absurd å tenke på i dag. Verden går heldigvis fremover på flere områder. 

Nå er det mangfold og inkludering generelt som er det viktigste for de aller fleste arrangører. Men vi vil fortsatt være opptatt av at kvinneandelen stadig øker. For vår egen del har den økt siden vårt første arrangement i 2015. 

Av totalt 3290 startende i vårt forrige arrangement, var 43% kvinner.  Vår distanse på 21 km er den mest populære, med en kvinneandel på 46%. I ultraløpdistansene 50 km og 80 km i 2019 var prosentandelen kvinner 21,4. Det første året var kvinneandelen på 50 km og 80 km bare 6 %. 

I anledning dagen har vi et gavedryss fra Devold! En top notch løpevest (som koster 1699 i butikken). Vi foretar en loddtrekning senere i dag, men kun blant de som er påmeldt. 
I mellomtiden; en fin dag ønskes alle og især!

Hilsen Marit, 
daglig leder