Back to top

Vita og Wanda Mashadi: Go big or go home

De har stått opp mot mobbing på TV, vært finalist i 71 grader nord og svetta med Monsen på villspor. Og de har kommet i imponerende god fysisk form.
 

Tvillingene Vita og Wanda Mashadi(32 år), er influensere med iransk bakgrunn, og de bor fortsatt sammen.
De er
 ikke den type kjendiser som ber om gratis startnummer fordi de har over 200 000 følgere på Instagram. De har både vett i panne og futt i beina.

 

Hva fikk dem til å melde seg på til Ecotrail Oslo, mon tro? Vi deler chatten vi har hatt med Vita og Wanda :-)


Vita: – Jeg meldte meg på Ecotrail fordi Wanda hadde blitt tipset av en venn som har løpt Ecotrail tidligere.
Wanda ble nysgjerrig og lurte på om vi skulle melde oss på, og vipps så var vi påmeldt!

Wanda: –
Ble forespurt om å bli med av en venn i fjor, men jeg var overhode ikke klar,  
hverken psykisk eller fysisk.
Tenkte derfor at i år måtte jeg tørre å kaste meg ut i det!

Og ikke hvilken som helst distanse, faktisk har dere kanskje aldri løpt så langt. Hvorfor 31 km? 

Vita: – Haha, godt spørsmål! Men go big or go home kanskje? Nei helt ærlig er jeg litt usikker,
men vi/jeg løper ganske mye nå, så vi følte vel litt at hvis man først skal være med på et sånt løp så er det gøy å utfordre seg selv litt ekstra.
Så da ble det 31km.
Wanda: Jeg har aldri løpt 31km terreng før! 
 
Vita: – Men jeg tenkte jeg skulle prøve meg på en 31km ila våren, bare for å kjenne på hvor jævlig det kommer til å bli. Haha 
Wanda: Det lengste jeg har løpt er 30km, men på flat mølle. Det er noe helt helt annet enn 31km terreng, og det er jeg fult klar over!
Er uansett fint å ha en nogenlunde indikasjon på hva 31km Ecotrail Oslo blir.

 

 
 
 

Hvor ofte løper dere i uken/hvor langt ila uken i snitt?


Vita: – Jeg løper seks dager i uken. 5-7km tre dager i uken, også er det en intervalløkt som ofte ender på alt fra 10-14km, og en rolig langkjøring som er mellom 12-18km.

Wanda: – 70-80km i uken. Varierer med kortere distanser, og andre dager med lenger distanser.

 
 
 

Dere har blitt supersporty og sterke, ser hvertfall sånn ut på instagram :-) Hva liker dere best, løping eller styrke - eller en kombo?

Vita: – Jeg har alltid sett på meg selv som en løpejente. Jeg elsker å løpe, og for meg har det aldri vært noe problem å komme meg på en løpetur, men det siste året har jeg også blitt ekstremt glad i styrke, men KUN med PT. Styrketreningen gir meg en annen type mestring enn løping, og har hjulpet meg veldig mye med å holde meg blant annet skadefri så jeg kan løpe så mye jeg vil. Så jeg tror faktisk jeg må si at jeg nå er like mye glad i løping som styrke. Selv om hvis jeg KUN måtte valg en treningsform for alltid, så hadde jeg valgt løping.

 

Wanda: – Elsker kombinasjonen. Kjører 3 dager med full styrketrening. De dagene jeg har styrke på planen, kjører jeg også alt fra 7-10km løping før eller etter styrkeøkten også. MÅ få den løpingen inn!

 
 

Hva liker dere best med løping?

Vita: – Løping er så «lett», alle kan få det til. Har jeg en dårlig dag er det bare å slenge på meg skoene, sette på en bra podcast eller god musikk, å komme meg ut. På vinteren kan jeg ta med meg ipaden, komme meg på mølla å se noen gode serier og koble helt av. Det er som terapi for meg. Så er det ekstra gøy å se hvor fort man kan få progresjon i løping, og hvor «fort» man kan bli god.

 

Wanda: – Endorfinene, adrenalinet ved å mestre noe, og egentiden jeg får. Løping gir meg en indre ro som ikke kan sammenlignes med noe annet jeg gjør.

 
 
 

Er dere god på stiløping/løping i terreng?


Vita: – Det vil jeg ikke skryte på meg altså, men planen er jo å løpe litt mer i terreng og sti nå som våren har kommet, slik at jeg blir litt vant til underlaget mot Ecotrail. Jeg er dog veldig glad i å gå turer i fjellet og liker variert underlag.

 

Wanda: – Overhodet ikke god, men fikk kastet meg ut i dette høsten i fjor, og skal så absolutt fortsette med det fremover også! Det krever noe helt annet å løpe i terreng/sti enn ute på vei, grus og asfalt.

 
 

Har dere planer om en tid å løpe på lørdag 25.mai? Eller hva tror dere at dere vil bruke av tid? 


Vita: –Mitt eneste mål for Ecotrail Oslo per nå er å overleve. Haha, eller i det minste fullføre. Jeg er veldig innstilt på at det kommer til å bli et helvette, og i og med at dette faktisk er mitt første løp, og første LANGE løp, så tror jeg nok jeg er fornøyd bare med å gjennomføre. Så kan du heller stille meg dette spørsmålet neste år igjen, da skal du få svar på hvilken tid jeg HÅPER jeg bruker.

 

Wanda: –Har ikke satt meg noe tid da jeg aldri har løpt ecotrail før, og har hørt at løypen er utrolig krevende. Med veksling mellom myeee skog, sti og terreng, samt avslutte på asfalt. Har ingen peiling på hvor lang tid jeg kommer til å bruke. 

 
 

Er dere like samkjørte i løping/like utholdende?


Vita: –Hmm, det er jeg usikker på? Wanda har løpt mye mer enn meg sammenhengende, da jeg var av og på flere ganger i fjor pga sykdom. Så jeg tror nok Wanda stiller sterkere her? Eller vi kan hvert fall late som, så kan hun få det presset, og jeg kan ligge bak som en underdog. Haha!

 

Wanda: —Usikker her altså. Vi har jo ikke akkurat konkurrert mot hverandre her. Løpingen gjør vi alltid separat, for å kunne ha vår egen lille fritid uten hverandre. Haha!

 

Da gjenstår det å se, om de kommer samtidig over mållinja lørdag 25.mai! :-)